Kogelpolijsten

kogelpolijsten trogvribrator Rösler
kogelpolijsten product vervuild
kogelpolijsten product schoon

Kogelpolijsten

Het kogelpolijsten is een mechanische bewerking om aluminium of R.V.S. glanzend te krijgen. Het kogelpolijsten gebeurt in een machine gevuld met R.V.S. kogels en satellieten. Tijdens het polijsten wordt gebruik gemaakt van water en een speciale compound.

Naast het glans effect van het polijsten krijgen onderdelen ook een hogere weerstand tegen corrosie. Het oppervlak wordt dichter en harder.

Door een voorbehandeling in een chemisch bad kan men de lasverkleuring van RVS of oxidehuiden na een warmtebehandeling verwijderen. Ook is het mogelijk om onderdelen eerst te stralen in de glasparelcabine, hiermee kunnen uw producten weer als nieuw worden.

Producten die bewerkt kunnen worden zijn bijvoorbeeld nieuwe aluminium beugels of bij restauratie aan uw motorfiets het polijsten van naven, carters, voorvorken enz.

Onderdelen kunnen bewerkt worden in zowel grote als kleine series ook is het mogelijk om een enkel stuk te bewerken. Afmetingen die bewerkt kunnen worden variëren van klein tot maximaal 1400 mm x 400 mm x 400 mm

Kogelpolijsten kan voor verschillende onderdelen uitkomst bieden, denk bijvoorbeeld aan RVS onderdelen uit de voedingsmiddelen industrie, medische instrumenten en gereedschappen. Maar ook RVS of zilveren bestek kan er weer als nieuw uit komen te zien.

Wanneer u niet zeker bent of het kogelpolijsten de juist bewerking is voor de finishing van uw product kan er in overleg een proef serie gemaakt worden. Dit eventueel met een voorbehandeling.